Bayi ini Boleh Bertahan, Walaupun Dilahirkan Dengan Jantung Di luar


India: Kehamilan yang jarang berlaku yang dialami oleh bayi yang miskin di India memang menarik simpati rakyat untuk menitiskan air mata.

Bayi yang dilahirkan dengan keadaan jantung bayi yang berada di luar. Bayi ini dilahirkan daripada pasangan suami isteri di India bernama Priyanka Pal yang berusia 24 tahun

Bayi yang belum diberi nama ini masih kekal sehingga hari ini dengan kadar denyutan jantung yang berada luar badan. Menurut pakar perubatan penyakit yang dialami bayi miskin Ectopia cordis, di mana bayi yang mengalami gangguan ini secara amnya hidup dalam masa tiga hari.

Tetapi ia adalah menakjubkan untuk bayi dari India ini. Telah mencapai 6 hari bayi Priyanka masih boleh terus hidup. Bagaimanapun tiada masalah sebenarnya kisah jika bayi yang akan terus hidup untuk besar.

Walau bagaimanapun, apabila doktor mencadangkan kepada Priyanka dan suaminya untuk melakukan pembedahan kecemasan di hospital khas, dan pasti memerlukan pelaburan yang besar dalam perubatan. Kedua-dua ibu bapa ini merasa tidak mempunyai wang. Apatah lagi untuk melakukan pembedahan itu, hendak makan dua kali sehari pun mereka tidak termampu.

Kerana, pada dasarnya, kedua-dua ibu bapa tergolong dalam masyarakat yang susah, yang tidak pernah merasakan hidup dengan baik.
Dengan melihat keadaan bayi yang lemah yang sedang dirawat di Hospital Sultanpur dan keluarga miskin ini. Priyanka mengharapkan kerajaan untuk membantu menjaga anak-anak mereka di masa hadapan.

Semoga dengan berita ini dalam kerajaan India boleh menyalurkan hati nuraninya untuk membantu masalah dan penjagaan bayi miskin dan bayi Priyanka.
 

0 Response to "Bayi ini Boleh Bertahan, Walaupun Dilahirkan Dengan Jantung Di luar"