(7Gambar)Lahir dengan Kepala Ke Belakang, Bukan Alasan Dunia Tunggang TerbalikDia dilahirkan dengan kepala ke belakang, namun kecacatan berkenaan tidak menjadikan dunia Claudio Vieira de Oliveira, 37, tunggang terbalik.

Sebaliknya, dia belajar berdikari dan menafikan kecacatan berkenaan untuk berjaya. Claudio kini menjadi akauntan dan penceramah motivasi.
Tiada siapa yang menyangka bahawa dia dapat hidup hingga sekarang sedangkan ketika dilahirkan doktor sendiri ragu-ragu sama ada Claudio mampu bertahan.
Malah ada jiran tetangga keluarganya yang menyuruh ibunya, Maria Jose supaya membiarkan Claudio yang masih bayi ketika itu supaya kebuluran, kerana menyangka Claudio tidak akan hidup lama.

“Sejak kecil saya sentiasa membiarkan diri saya sibuk dengan pelbagai perkara dan saya tidak suka bergantung sepenuhnya kepada orang lain.
“Saya belajar  untuk mengambil telefon bimbit saya, membuka radio dan televisyen, menggunakan internet dan komputer, semuanya sendiri,’’ katanya.
Claudio yang menaip dengan menggunakan mulut, turut memakai kasut khas bagi membolehkan dia berjalan dengan menggunakan lutut.
Pada usia lapan tahun, Claudio, yang selama ini didukung oleh keluarganya merayu untuk berjalan dengan menggunakan lutut dan dia juga mahu bersekolah seperti individu normal lain.
Bagi memudahkan Claudio, keluarganya terpaksa menukar lantai rumah bagi membolehkan dia berjalan dan pada masa sama, semua plak dan lampu dipasang rendah, agar senang Claudio mencapainya.

8 Responses to "(7Gambar)Lahir dengan Kepala Ke Belakang, Bukan Alasan Dunia Tunggang Terbalik"

Encik Sehinggit said...

Mesti Baca!! Sungai Euphrates Sudah Hampir Kering Tanda Nyata Kiamat

Nurul Lynne said...

WAJIB BACA !!!

Kisah Benar Kahwin Mudah, Halal, Elak Maksiat.
Anak-anak muda di luar sana patut baca & elakkan dari bercouple tanpa nikah ni. Baca cerita ni --> www.mymediahub.com.my/kisah-benar-kahwin-mudah-halal-elak.html
SENSASI !!

Kenapa Ada Beza Kelas Wira Mh17 VS Perwira Lahad Datu?
Kenapa begitu hebatnya kerajaan menyanjung ketibaan mangsa pesawat MH17? Kenapa tidak kepada suami kami yang terkorban semasa pertempuran di Lahad Datu dulu? Adakah mangsa pesawat MH17 lebih ‘PERWIRA’ dari suami kami?Baca kisah penuh di --> www.mymediahub.com.my/kenapa-ada-beza-kelas-wira-mh17-vs.html

Anonymous said...

Apakah Punca Jurugambar NST Ditumbuk Waris Keluarga MH17

Anonymous said...

INFO JAWATAN KOSONG - Kepada yg sedang mencari kerja

Anonymous said...

kuasa Allah..

JOM TERJAH - Leez AF Ex-Zizan Raja Lawak Makin Cun-Melecun

Anonymous said...

JOM TERJAH - Tauke Jambu: Aku takleh dapat AWEK cun ke?

nur helmy said...

Tolong Jangan klik disini..

Anonymous said...

israel gaza selepas perang