6 Wanita Cantik Yang Menjadi Fenomena Tahun 2014

Mereka bukan dari kalangan selebriti namun menjadi menjadi popular di laman sosial sepanjang tahun 2014. Kenapa mereka jadi popular?
Jom baca selanjutnya..

Sabina AltynbekovaNama Sabina Altynbekova mula menjadi sebutan pengguna media sosial setelah dia muncul dalam acara Women’s Volleyball Championship di Taiwan pada Julai 2014.

Sabina Altynbekova, 18, adalah pemain bola tampar kebangsaan Kazkhstan. Oleh kerana wajah dan badannya yang cantik, gambar-gambar Sabina Altynbekova mula menjadi sebaran oleh pengguna media sosial di seluruh dunia. Sabina Altynbekovakini kini mempunyai 375 ribu pengikut di Instagram.

Katya Lischina


Walaupun gadis berusia 21 tahun yang berasal dari Rusia ini terkenal dengan nama Katya Lischina, ada juga yang mengatakan nama sebenarnya ialah Liraley Ketskatya.

Gambar-gambar Katya Lischina mula menjadi viral di laman 9gag dan menjadi kegilaan ramai pengguna laman web tersebut.

Katya Lischina mempunyai satu fanpage di Facebook yang mendapat hampir 80 ribu like.

Natalia Poklonskaya


Natalia Poklonskaya adalah seorang peguam dari Rusia yang menjadi terkenal kerana wajahnya yang cantik.

Natalia Poklonskaya mula mendapat perhatian ramai ketika dia muncul di saat perlantikannya sebagai ketua pendakwa di Crimea pada 11 Mac 2014.

Ramai peminat-peminatnya mengatakan wajah Natalia Poklonskaya sangat sesuai dijadikan anime sehinggakan banyak lukisan wajahnya dalam bentuk anime timbul di internet.

Yan Jiajun


Kostum tentera yang dipakai Yan Jiajun atau Joyin itu bukanlah sekadar kostum, tetapi ianya adalah pakaian seragam rasmi tentera di China.

Yan Jiajun adalah seorang tentera dan dia telah dinobatkan sebagai tentera paling cantik di China.

Gambar Yan Jiajun mula menjadi viral selepas dipopularkan oleh laman Singapore Seen.

Noor Hafizah Mohd Idrus


Noor Hafizah Mohd Idrus adalah seorang juruterbang Airasia yang menjadi popular bukan sahaja kerana wajahnya yang cantik, malah kerana bidang kerjayanya sebagai seorang juruterbang.

Mungkin kerana bertudung, ramai yang memuji Hafizah kerana masih lagi menjaga aurat walaupun dia memiliki rupa paras yang cantik.

Hafizah mula menjadi popular di Facebook apabila beberapa gambarnya yang diambil didalam dan diluar kapal terbang tersebar.

Nurul Habibah


Nurul Habibah adalah seorang anggota polis dari Indonesia yang dikenali ramai apabila gambarnya dikongsi di media sosial.

Malah, Nurul Habibah pernah dipanggil oleh salah satu stesen tv nasional Indonesia untuk ditemuramah kerana terlalu popular.

0 Response to "6 Wanita Cantik Yang Menjadi Fenomena Tahun 2014 "